welkom bij

Massage Haarlem

Zoekt u een zeer goede rug, nek, schouder massage in Haarlem Koninginnebuurt?

Hebt u veel stress op het werk, een druk (gezins) leven, pijn of klachten door overbelasting? 

Jolanda de Vries Massage Haarlem Koninginnebuurt 2012 EV

Jolanda de Vries – Koninginnebuurt
Professioneel masseur & Gezondheidsadviseur sinds 1998
Gezond van massage genieten je met kleding aan
PC 2012 – Tel.: 06-23324708

Als u € 1,50 doneert geeft Jolanda 50% korting op stoelmassages in de maand(en) dat u voor het Goede Doelen project van het Koninginnenetwerk doneert.

Massage Haarlem. Lekker & gezond

De beste manier om te ervaren hoe lekker & fijn de behandelingen van Jolanda zijn is voelen. Dus; maak een afspraak voor uw gratis proef-massage in Haarlem. Kom binnen, neem plaats in de speciale stoel & voel hoe uw lichaam onder de zeer ervaren handen van Jolanda ontspant.

Marjanne reviewDoeltreffendMarlieke review Klachten snel wegChristin review Efficiënt
Tim review Kom zeker terugMagdalena review Professioneel
Anoniem review
Direct verlichting

 

Adres

 • Nauwe Geldelozepad 15, 2012 EV Haarlem.
 • Behandeling volgens afspraak.
 • Tel.: 06-23324708. 
Massage Haarlem Konnginnebuurt 2012 EV
Massage in Haarlem Salon Jolanda de Vries

Openingstijden

 • ma – vrij  15.00 – 19.00 uur.
 • zaterdag 16.30 – 20.00 uur.
 • zondag   16.30 – 19.00 uur.

Over Jolanda de Vries

Jolanda de Vries uit Haarlem is 22 jaar professioneel masseur waarin zij o.a. een praktijk op Bloemenveiling Royal Flora Holland in Aalsmeer heeft gehad. Tegenwoordig kan je bij haar terecht voor stoelmassages in haar salon achter huis waar je kan kiezen uit massages van 15 minuten tot een uur
Jolanda de Vries Massage Haarlem Koninginnebuurt 2012 EV

Effecten

 • Hartslag daalt.
 • Bloeddruk daalt.
 • Stress vermindert.
 • Spieren ontspannen.
 • Gezondheid verbetert.
Massage Haarlem Konnginnebuurt 2012 EV

Wetenschappelijk bewezen

 • Beschermt hart & bloedvaten.
 • Verbetert gezondheid & leefstijl.
 • Vermeerdert Natural Killer cellen.
 • Vermindert stresshormonen in het bloed.
 • Ouderen zijn minder vermoeid & verward.
  Bron Touch Research lnstitute:

Aanraking is een eerste levensbehoefte

In de 20ste eeuw dachten mensen dat kindergedrag was aangeleerd waardoor moederliefde werd gezien als een ernstige bedreiging voor de gezondheid. Tengevolge hiervan werden kinderziekenhuizen steriel ingericht. Bovendien werden bedjes overdekt met muskietengaas. Ter illustratie van hoe erg het was werden baby’s bovendien contactarm verzorgd en ouders bovendien hun kind niet mochten bezoeken.

Kinderen in weeshuizen mochten ook geen vrienden hebben. Hieruit volgde dat 90% van de kinderen, in sommige instellingen, binnen een jaar meestal aan mazelen of roodvonk dood ging.

Niemand besefte dat de reden van overlijden een verminderde weerstand was

Als bescherming tegen bombardementen werden 700.000 Britse kinderen in de oorlog op het platteland bij pleeggezinnen ondergebracht. De kinderen vertoonden dezelfde stoornissen als de kinderen in weeshuizen & ziekenhuizen.

 In de jaren 50 begonnen Britse & Amerikaanse onderzoekers in te zien dat zowel liefde als aandacht essentieel zijn voor de ontwikkeling van kinderen. Later werd het definitieve bewijs geleverd door de Amerikaanse experimenteel psycholoog Harry Harlow.

Aanraking blijkt belangrijker dan voeding

Harlow toonde aan dat baby’s ten eerste niet zonder aanraken, maar ook niet zonder liefde en knuffelen kunnen. Omdat het gedrag van apen het dichtste bij het gedrag van mensen komt gebruikte hij voor zijn studies baby resus-aapjes. 

Om de moeder na te botsen gebruikte hij zowel een kunstmoeder van ijzerdraad met een melkfles alsook een kunstmoeder van pluche zonder melkfles. Wanneer er gevaar dreigde kozen de aapjes telkens voor de pluche kunstmoeder. Ook als dat verhongering betekende. Bron: De Volkskrant.

Bovendien hadden aapjes die in hun eentje werden grootgebracht ten eerste meer moeite hadden met het oplossen van problemen. Ten tweede ontwikkelden zij ernstige gedragsstoornissen.

Al met al onthulden Harlow’s studies het belang van moedercontact. De studies leverden tevens baanbrekend bewijs dat aanraking van levensbelang is voor de ontwikkeling van baby’s. Bron: Association for Psychological Science

 

Probeer massage over de kleding heen

Lekker, gemakkelijk & efficiënt

U bent van harte welkom