Welkom,

Koninginnenetwerk maak zich sterk voor financiële ondersteuning van projecten ter verbetering van de leefomgeving & Goede Doelen in Haarlem.

Alle Haarlemmers kunnen Goede Doelen & projecten die de leefomgeving in Haarlem verbeteren nomineren & tevens op de genomineerden stemmen

Lees na nominatie & stem-formulier informatie over voorgestelde kandidaten.

Nomineer Goede Doelen in Haarlem*

*Na goedkeuring wordt uw Goede Doel aan de lijst toegevoegd.

Stem op uw favoriet*

 • 1 stem p.p., bekendmaking van de winnende stichting, organisatie of persoon volgt op 10 december 2020. 

#nominatie 1

Stichting Haarlemse Bomenridders

Haarlemmerhout 2019

Stichting Haarlemse Bomenridders steunt burgers die aktie voeren tegen bomen-kap in Haarlem.

Haarlem is één van de minst groene steden in Nederland

Als u wilt weten wat de voordelen van groen in de stad zijn, dan bent u op het goede (web)adres. Zoals u hieronder kan lezen heeft de WUR (Wageningen Universiteit & Research) heeft de voordelen van groen in de stad op een rij gezet. Bron: WUR – Wageningen Universiteit & Research.

 • Minder wateroverlast.
 • Verkoeling door schaduw & verdamping.
 • Verhoging gezondheid & welzijn.
 • Minder stress & sneller herstel na operatie.
 • Minder overgewicht & ritalin-gebruik bij kinderen.
 • Betere sociale cohesie.
 • Meer bio-diversiteit.
 • Trekt bedrijven aan.
 • Verhoging waarde huizen & kantoren.

Bomenkap in uw buurt voorkomen??

Als de gemeente kap-plannen heeft, bestuderen de Haarlemse Bomenridders samen met bewoners of bomen kunnen blijven staan of dat er alternatieven zijn.

Stichting Haarlemse Bomenridders gaat in gesprek met zowel de bewoners als bestuurders. Bestuurders worden uitgenodigd om zelf te ervaren wat de invloed het kappen van bomen op de omgeving kan zijn.

Als de gemeente toch besluit om bomen te kappen & je wilt dat voorkomen denken de Haarlemse Bomenridders met je mee hoe je het beste:

 • Handtekeningen verzamelt.
 • Bezwaar maakt.
 • Politiek inschakelt.
 • Naar de rechter stapt.

Waarom bomen in de stad zo belangrijk zijn

Grote bomen filteren 5 – 10% van de fijnstof die lokaal wordt geproduceerd. Daarentegen voorkomt een dichte haag met bomen dat fijnstof weg kan waaien. Naaldbomen filteren fijnstof in tegenstelling tot loofbomen in zowel de zomer als in de winter omdat naaldbomen in de winter hun naalden houden. Loofbomen zijn juist beter in het opvangen van gasvorminge dampen Bron: WUR – Wageningen Universiteit & Research.

 • Schonere lucht-kwaliteit in de stad kan de levensduur-verwachting van stadsgenoten verlengen.

Daarom is het belangrijk dat er grote, gezonde bomen in de stad (blijven) staan.

 

#nominatie 2

Stichting Leergeld

Bron foto Stichting Leergeld

Stichting Leergeld steunt kinderen die door financiële redenen onmogelijk mee kunnen doen op school.

Meedoen = Meetellen

Kinderen die in armoede opgroeien leveren tevens lagere onderwijsprestaties. Ook hebben ze als ze volwassen zijn meer kans om zelf in een armoedesituatie of in de criminaliteit terecht te komen.

Zorgen dat deze kinderen van jongs af aan mee kunnen draaien in de maatschappij is van groot belang voor de ontwikkeling van Nederland.

Als dat niet gebeurd heeft dat niet alleen verstrekkende gevolgen voor deze kinderen, maar ook voor de maatschappij.

Kijken wat er nog meer mogelijk is

Stichting Leergeld Haarlem Zandvoort zorgt er b.v. voor dat Haarlemse kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar in armoede leven mee kunnen doen, een laptop of een fiets krijgen.

Vrijwilligers van de Stichting Leergeld komen bij de mensen thuis. Als mensen in aanmerking komen kijken de vrijwilligers wat er nog meer mogelijk is. Ook weten zij de weg naar tal van potjes waar mensen een beroep op kunnen doen.

De huidige bestaande voorzieningen van gemeenten en particuliere organisaties zijn niet toereikend om al deze kinderen te helpen. Stichting Leergeld wil hierop inspringen door op een duurzame manier te investeren in de participatie van de kinderen die zonder extra steun aan de zijlijn van de samenleving terecht dreigen te komen. Foto’s Stichting Leergeld.